La Salle PILDESTI
A se înregistra
Autentifică-te


Ştirile Liceului La Salle
   

Excursie de sfârşit de an şcolar

După exact o săptămână de la festivitatea de premiere, joi, 13 iulie, a avut loc tradiţionala excursie de final de curs şcolar. Au participat e ... Citiţi mai mult.

 

Vizita Fraților Provinciali și festivitatea de premiere

După sfânta Liturghie prezidată de pr. Claudiu Eva, din Comunitatea părinţilor Misionari ai Cuvântului Divin, din Cordun, într-un cadru festiv ... Citiţi mai mult.

 

A treia zi de formare pedagogico-lasalliană

Sâmbătă, 17 iunie, a avut loc cea de a treia zi de formare pedagogico-lasalliană prevăzută pentru anul acesta şcolar. Ca în fiecare an, aceas ... Citiţi mai mult.

 

Vizita elevilor de la Colegiul La Salle din Manlleu, Catalonia, Spania

Miericuri, 7 iunie, ne-am bucurat să avem în mijlocul nostru un grup de şapte elevi ai Colegiului La Salle din Manlleu, regiunea Catalonia, Spania. ... Citiţi mai mult.

 

A treia întâlnire cu elevii claselor a VIII-a din Pildeşti şi Gherăeşti

Luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii, într-o atmosferă de prietenie şi de colaborare a avut loc a treia întâlnire cu elevii claselor a VIII-a din ... Citiţi mai mult.

 

24 şi 26 mai Curs festiv şi Balul absolvenţilor

Sfârşitul de an şcolar marchează şi încheierea studiilor pentru o nouă serie de absolvenţi. Anul acesta şi-a încheiat studiile a cincea seri ... Citiţi mai mult.

 

12 mai - Zilele Şcolii

Luna mai reprezintă în fiecare an un timp special pentru comunitatea noastră educativă, deoarece îl sărbătorim pe Sfântul loan de La Salle pat ... Citiţi mai mult.

 

PAȘTE BINECUVÂNTAT ȘI SĂRBĂTORI LUMINATE !

PAȘTE BINECUVÂNTAT ȘI SĂRBĂTORI LUMINATE ! ... Citiţi mai mult.

 

Campania de binefacere „Aproapele este un dar”

Postul Mare este o perioadă specială din timpul anului liturgic. În cele patruzeci de zile, cât durează acest timp binecuvântat, suntem invitaţ ... Citiţi mai mult.

 

În drum spre Sărbătoarea Învierii Domnului

Anotimpul primăverii coincide în fiecare an cu sărbătoarea Paştelui. Anul acesta, în mod fericit Învierii Domnului este sărbătorită la acee ... Citiţi mai mult.

 

Simpozionul Naţional IPO-TECH 2017

În data de 1 aprilie 2017, Colegiul Tehnic „Ion Creangă”, din Târgu Neamţ, a fost gazda celei de-a X-a ediţii a Simpozionului Naţional IPO-T ... Citiţi mai mult.

 

Campania de educaţie ecologică Baterel şi Lumea Non-E

În intervalul noiembrie 2016-martie 2017, a avut loc în liceul nostru Campania de educaţie ecologică Baterel şi Lumea Non-E. Această campanie a ... Citiţi mai mult.

 

Întâlnire de formare pedagogico-lasalliană

În zilele de 24 şi 25 martie 2017, a avut loc în Mănăstirea „La Salle”, din Iaşi, a doua întâlnire de formare pedagogico-lasalliană, adr ... Citiţi mai mult.

 

„Priveşte mai departe..., Priveşte spre viitor!”. Pildeşti

În urma parteneriatelor şcolare încheiate cu Şcolile gimnaziale din Pildeşti şi Gherăeşti, au avut loc în zilele de 4 martie respectiv 11 mar ... Citiţi mai mult.

 

„Priveşte mai departe..., Priveşte spre viitor!”. Gherăeşti

În urma parteneriatelor şcolare încheiate cu Şcolile gimnaziale din Pildeşti şi Gherăeşti, au avut loc în zilele de 4 martie respectiv 11 mar ... Citiţi mai mult.

 

Vizită la Centrul de plasament .

Cu mare bucurie și entuziasm, pe 5 martie 2017, 14 elevi însoțiți de 4 cadre didactice au făcut o vizită copiilor și tinerilor din Centrul de p ... Citiţi mai mult.

 

„Învățăm să acordăm primul ajutor!”

Pe 1 martie 2017, elevii liceului nostru au participat la o activitate de instruire cu tema „Învățăm să acordăm primul ajutor!”. Invitatul s ... Citiţi mai mult.

 

Februarie 2017 Olimpiada Şcolară

Luna februarie, reprezintă luna în care se desfăşoară la nivel local şi judeţean, Olimpiada Şcolară. Elevii liceului nostru au participat la ... Citiţi mai mult.

 

28 februarie Ziua Protecției Civile

În fiecare an, pe 28 februarie 2017, în România, se sărbătorește Ziua Protecției Civile. Protecția Civilă este o componentă a apărării na ... Citiţi mai mult.

 

24 februarie „Oră de spaniolă inedită”

În data de 24 februarie, elevii claselor a IX-a au participat la o „Oră de spaniolă inedită”, transformându-se pentru o oră în actori vorbi ... Citiţi mai mult.

 

Grupuri implicate în activităţile din şcoală

Pe lângă activităţile şcolare şi extraşcolare care se desfăşoară în liceul nostru, un număr considerabil dintre elevii noştri sunt implic ... Citiţi mai mult.

 

23 ianuarie – Celebrare ecumenică

Luni, 23 ianuarie, în liceul nostru s-a organizat o celebrare ecumenică la care a participat întreaga comunitate educativă. Am dorit să ne unim ... Citiţi mai mult.

 

12 ianuarie – Binecuvântarea școlii și a comunității educative

Joi, 12 ianuarie, la o zi după reluarea activităților școlare ne-am bucurat să-l avem în mijlocul nostru pe pr. paroh, Ciobănică Andrei. Acest ... Citiţi mai mult.

 

Roadele proiectului caritativ din Advent

În Planul pastoral al liceului au fost prevăzute, în perioada Postului Crăciunului, pentru întreaga comunitate educativă activităţi specifice: ... Citiţi mai mult.

 

22 decembrie – Serbare de Crăciun

Cu o zi înainte de intrarea în vacanţa de iarnă, joi 22 decembrie, elevii liceului au pregătit tradiţionala serbare de Crăciun. Nu au lipsit di ... Citiţi mai mult.

 

18-21 decembrie - Celebrări liturgice de Advent

Pentru o mai bună pregătire la marea sărbătoare a Naşterii Domnului, în Planul pastoral al liceului au fost prevăzute, în perioada Postului Cr ... Citiţi mai mult.

 

Christmas Packages along the Danube

Luni, 12 decembrie, a fost finalizat proiectul educativ internaţional, Christmas Packages along the Danube, promovat de organizaţia “Danube-Networ ... Citiţi mai mult.

 

5 decembrie 2016, Fraţi Consilieri generali

În data de 5 decembrie 2016, am avut onoarea de a primi vizita a doi Fraţi Consilieri generali din Congregaţia Fraţii Şcolilor Creştine şi anum ... Citiţi mai mult.

 

Sâmbătă, 26 noiembrie, zi de formare pedagogico-lasalliană

Sâmbătă, 26 noiembrie, a avut loc prima zi de formare pedagogico-lasalliană a profesorilor şi educatorilor, din anul acesta şcolar. Tema întâl ... Citiţi mai mult.

 

4 noiembrie – Balul Bobocilor

În ultima zi a Săptămânii „Şcoala altfel”, vineri, 4 noiembrie, a fost organizat Balul Bobocilor. Ajutaţi şi coordonaţi de către elevii c ... Citiţi mai mult.

 

31 octombrie – 4 noiembrie - Săptămâna „Şcoala altfel”

Săptămâna „Şcoala altfel” a fost organizată la nivelul unităţii noastre şcolare în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie. Activităţile ... Citiţi mai mult.

 

28 octombrie 2016 – Voluntarii Carităţii

Şi în acest an şcolar 2016-2017 am dorit să continuăm Proiectul început cu doi ani în urmă intitulat: „Voluntarii Carităţii”. Pentru al ... Citiţi mai mult.

 

16 octombrie 2016 – Canonizarea Fratelui Solomon

Duminică, 16 octombrie, în Piaţa Sfântul Petru din Roma, Papa Francisc a ridicat la cinstea altarelor şapte noi sfinţi. Printre aceştia s-a num ... Citiţi mai mult.

 

11 octombrie 2016 – Vizita Sr. Ingrid Sturm din Austria

Marţi, 11 octombrie, ne-am bucurat să o avem în mijlocul nostru pe Sr. Ingrid Sturm, din Congregaţia „Surorile Sfintei Cruci”, din Linz, Austr ... Citiţi mai mult.

 

Fotografii cu elevii claselor IX-XII curs 2016-2017

... Citiţi mai mult.

 

23 septembrie – Exerciţiu de alarmare în caz de cutremur

Vineri, 23 septembrie, la orele 9.45, a avut loc un exerciţiu de alarmare în caz de cutremur, coordonat de şeful de serviciu al SVSU Cordun, ing. ... Citiţi mai mult.

 

21 septembrie – Zilele lasalliene internaţionale pentru pace

Ajunse deja la a 10-a ediţie, Zilele lasalliene internaţionale pentru pace, au fost inaugurate în şcoala noastră, miercuri, 21 septembrie. Astfel ... Citiţi mai mult.

 

12 septembrie – Reînceperea anului şcolar

A sosit toamna şi odată cu venirea acesteia s-a auzit şi primul sunet al clopoţelului. Luni, 12 septembrie, porţile liceului au fost larg deschis ... Citiţi mai mult.