Congregația „Frații Școlilor Creștine”, din România, are în Dieceza de Iași două comunități, cu două opere social-educative, una în localitatea Pildești, din județul Neamț: Liceul Tehnologic Sfântul Ioan de La Salle, și alta în orașul Iași: Casa de tip familial Căminul La Salle.


Comunitatea La Salle din Iași este alcătuită din trei Frați:  Fr. Thomas Bilocca, din Malta, fr. Juan Barrera Ruiz, din Spania și fr. Iosif Beda, din România.

 Activitatea principală a comunității este aceea de a susține Casa de tip familial „Căminul La Salle”.

Casa de tip familial „Căminul La Salle” oferă asistență și sprijin de tip familial unui grup de maxim 12 copii sau tineri speparați sau în pericol de a fi separați de părinți lor. Aceștia provin din familii cu probleme: unii sunt orfani, alții se află în situații de risc social, eșec școlar, abandonați de părinți sau din familii dezorganizate.  Toți beneficiarii centrului vin la Cămin după o decizie oficială din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului.

 Beneficiarilor le sunt asigurate cazarea, masa, transportul. Sunt integrați din punct de vedere școlar și profesional. Sunt educați să se pregătească pentru viața independentă după ce vor deveni majori. De asemenea beneficiarilor care pleacă din centru fie prin reintegrare în familie, fie prin integrare în societate după împlinirea vârstei de 18 ani, li se oferă sprijin și consiliere.

În cei 18 ani de funcționare a Centrului, din 2003 până astăzi, Căminul La Salle a oferit sprijin și ajutor la 72 de beneficiari.

Suntem recunoscători tuturor binefăcătorilor care sprijină Casa de tip familial „Căminul La Salle”. Pentru cei care doresc să contribuie și să sprijine această operă educativă o pot face fie în mod direct, fie folosind următoarele date bancare:

 

Titular: ASOCIAŢIA „INSTITUTUL SF. IOAN DE LA SALLE”

Banca: BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A. (B.C.R.) – IASI

Cod Iban:

LEI: RO53 RNCB 0178 0110 9344 0001

 

Adresa: Str. Aeroportului, 1, 700384, Iaşi;

tel. 0232/211077; fax 0232/212126;

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;